Помаже Бог браћо и сестре!

СА ВЕРОМ У БОГА ЗА СРПСКИ НАРОД - МА ГДЕ ОН БИО

уторак, 31. март 2009.

Друштво за истину о НОБ против рехабилитације


БЕОГРАД Друштво за истину о Народноослободилачкој борби и Југославији саопштило је да је иницијатива Српске либералане странке за рехабилитацију Драгољуба Драже Михајловића - неприхватљива.
„Ради се о акцијама настављача оних снага, које су тотално поражене у току Другог светског рата да би задњих година поново оживеле и наставиле свој по злу познати посао”, наводи се у саопштењу.
Једна од тих акција је, како се наводи, иницијатива руководства Српске либералне странке која предлаже рехабилитацију „ратног злочинца”.
То друштво истиче да се одлучно противи таквим „очигледним злоупотребама демократије” због великог броја припадника свих оних народа и народности над којима су снаге Драже Михајловића извршиле безбројне злочине али и због чињенице да у редовима Друштва има живих бораца који се сећају против кога су се борили.
Друштво за истину о НОБ у свом саопштењу наводи да пуних 18 година настоји да у српској јавности сачува поштену и објективну слику о Народноослободилачком рату југословенских народа и народности као и о послератној обнови и изградњи ратом порушене земље.