Помаже Бог браћо и сестре!

СА ВЕРОМ У БОГА ЗА СРПСКИ НАРОД - МА ГДЕ ОН БИО

среда, 11. март 2009.

O izdaji

Izdaja je najstariji zanat u Srba

Broj 47 | Piše: Biljana Živković • 23. January 2009

Istoričar prof. dr Veljko Đurić upozorava da je u aktuelnoj situaciji u našoj zemlji, u kojoj ne postoje zajednički ciljevi i sličnosti već samo različita mišljenja, među kojima su izrazito prisutna i ona antisrpska, nemoguće stvoriti jasnu nacionalnu strategiju.

Po angloameričkom projektu Srbiju treba svesti na beogradski pašaluk, vratiti na pretkumanovsko vreme i Berlinski kongres.

U poslednje vreme svedoci smo žestokih medijskih udaraca na naše pojedine institucije, ali i ličnosti. Urušavanje Srpske pravoslavne crkve, Vojske, bezbednosno-obaveštajnih službi, kulturnih institucija od velikog značaja (Srpske akademije nauka i umetnosti ili Udruženja književnika Srbije), te aktuelna situacija na Kosmetu i donošenje Statuta Vojvodine, svedoče o tome da su srpski nacionalni interesi već duže vreme ugroženi. Direktor Više škole za sporstko novinarstvo, donedavno profesor na Filozofskom fakultetu na odseku za istoriju Jugoslavije, osnivač Srpske narodne obnove, profesor dr Veljko Đurić, jedan je od istoričara koji stalno ukazuju na činjenicu da aktuelna vlast nije uradila ništa što bi moglo da doprinese stvaranju jasne nacionalne strategije.